ویزای کار H1b
عضویت
images/iacf9.jpg_(1) (3).jpg

 

 

همه ساله بسیاری از متقاضیان کار در امریکا با ثبت درخواست خود برای اخذ ویزای H1b شرایط لازم برای کار در ایالات متحده را دریافت می نمایند. همچنین اخذ این ویزا، مسیر دریافت اقامت دائم یا گرین کارت امریکا را برای این افراد بسیار سریعتر و راحتتر می کند. به طور کلی، ویزای H1Bامریکا، ویزایی است که به شرکت های آمریکایی اجازه میدهد نیروی کار خارجی را در مشاغلی خاص استخدام نمایند. امکان کار در مشاغلی همچون مهندسی، علوم ریاضیات، علوم طبیعی و پزشکی از جمله زمینه های موجود در لیست مشاغل ویزای H1Bمیباشد.شایان ذکر است مهندسین با شرایط بالا نیازی به مدرک زبان جهت مهاجرت کاری به آمریکا ندارند و تنها مهارت نسبی در زبان انگلیسی نیاز ایشان را برای گرفتن ویزای کاری آمریکا برآورده خواهد کرد.
مدت زمان مورد نیاز برای درخواستویزای H1Bاز مدت زمان انجام درخواست گرین کارت امریکا کوتاهتر بوده و مسیر ساده تری را در پیش دارد، بنابرین از نظر شرکت های آمریکایی اخذ ویزای کار امریکا (H1B)بهتر و مورد توجه تر از گرین کارت است، لذا به دنبال افرادی خواهند بود که باویزای کار پا به خاک ایالات متحده میگذارند. هرچند در بسیاری از حالتها هزینه این ویزا بسیار بیشتر از ثبت درخواست اقامت دائم برای کارفرما در می آید
اخذ ویزای کار امریکا یا همانH1B، بدین صورت نیست که هر فردی به راحتی در زمان دلخواه بتواند درخواست ویزای خود را بدهد. در حقیقت مراحل مقدماتی ارائه ی درخواست ویزای کار امریکا دارای یک حالت رقابتی است که شرکت ها از ۶ ماه قبل از نخستین روز ثبت درخواست ها میتوانند برای جذب نیروهای کار در زمینه های مذکور اقدام کنند. تعداد افرادی که در  طول یک سال میتوانند در پذیرش ویزای H1Bموفق شوند ۸۵ هزار نفر میباشد. این تعداد شامل ۶۵ هزار نفر از نیروهای کار خارجی و ۲۰ هزار نفر افرادی است که در خاک ایالات متحده، یکی از مدارک معتبر علمی را از دانشگاه ها و موسسات آن اخذ نموده اند. به محض اینکه  تعداد واجدین شرایط به ۸۵۰۰۰ نفر برسد شما در USCISدیگر نمیتوانید ثبت نام نمایید.
در زیر شرایط اصلی واجد شرایطی برای H-1B ویزایآورده شده است.
 
شرط مورد نیاز1 - شما باید یک رابطه کارفرما و کارگری با دادخواست رسمی کارفرما از دولت ایالات متحده داشته باشید
 
به طور کلی، یک رابطه کارفرما و کارگری نشان میدهد که آیا کارفرمای شما در ایالات متحده قادر است شما را استخدام کند، حقوق بپردازد ، برکنار کند، نظارت کند و یا به طور کلی شما را تحت کنترل داشته باشد. در برخی از موارد ، یکی از اعضای هیئت مدیره یک شرکت می تواند به عنوان نماینده آن شرکت برای شما فرم دادخواست پر کند، به شرطی که بتواند ثابت کند از طرف شرکت مربوطه اختیار این کار را دارد
 
سوال: من صاحب یا مدیر شرکت شخصی خودم هستم، چگونه می توانم رابطه کارفرما و کارگری خود را نشان دهم؟
اگر شما شرکت شخصی خودتان را داشته باشید در صورتی می توانید این رابطه را نشان دهید که شرکت شما به غیر از شخص شما توسط اشخاص دیگری نیز مدیریت میشود به عنوان مثال اگر شرکت شما مدیریت بخشهای مالی، کارگزینی، حسابداری و غیره را دارا بوده و افراد متفاوتی دراین سمت ها مشغول به کار هستند، در این صورت می توانید ثابت کنید که شما واجد شرایط نشان دادن رابطه کارفرما و کارگری خود با شرکت خودتان هستید.
به هنگام ثبت تقاضای خود شما می بایست یکی از مدارک زیر را به عنوان شاهدی مبنی بر مدیریت یا مالکیت شرکت خود ارائه نمایید.
 
شرط مورد نیاز 2- شغل شما می بایست یک شغل حرفه ای تخصصی باشد، یعنی یا مدرک دانشگاهی حداقل لیسانس داشته باشد و یا اگر شغلی صنعتی است و بیشتر تجربه نیاز دارد تا مدرک، از طرف کارفرمای مربوطه به عنوان شغل حرفه ای محسوب گردد.
 
سوال: من مدرک لیسانس ندارم، آیا هنوز هم می توانم برای این ویزا اپلای کنم؟
اگر شما مدرک لیسانس ندارید در دوصورت می توانید واجد شرایط این ویزا باشید:
1- اگر مجوز یا لایسنس مربوط به حرفه خود را از ایالت خود داشته باشید
2- اگر به اندازه کافی تجربه و مهارت داشته باشید که معادل مدرک دانشگاهی قلمداد گردد. معمولا در امریکا سه سال سابقه کاری معادل یک سال کالج در نظر گرفته می شود
 
شرط شماره 3- شغل شما باید در ارتباط با مدرک تحصیلی یا تجربه کاری معادل شما باشد
 
سوال: چگونه نشان دهم که شغل من در ارتباط با مدرک تحصیلی من است
شما می توانید توضیح کاملی در مورد مسئولیت خود در شغل مربوطه ارائه دهید . یا اینکه نظر کارفرمای خود را در این مورد ضمیمه تقاضای خود کنید. در حالت سوم می توانید مدرکی بفرستید که نشان دهد افراد دیگر با مدرک معادل مدرک شما با همان شغل در مجموعه مشغول به کار هستند
 
شرط مورد نیاز 4- شما باید حقوق دریافت کنید و این حقوق باید یا معادل دستمزد Prevailing باشد که توسط دپارتمان کارگری امریکا تعیین می شود و یا معادل حقوق مشابهی که به واجدین شرایط قبلی پرداخت می گردد (هرکدام که بیشتر باشد)
می توانید دستمزدهای پایه برای هرشغل در ایالتهای مختلف را که توسط دپارتمان کارگری امریکا تعیین شده است را اینجا ببینید
 
سوال: چطور می توانم نشان دهم که من به اندازه کافی حقوق خواهم گرفت؟
برای این منظور شما باید فرم Labor Condition Application (LCA) را به هنگام ثبت درخواست خود ارسال نمایید. این فرم به طور خلاصه نشان می دهد که کارفرمای شما متعهد می گردد در مدت زمان استخدام شما طبق حدود مشخص شده از طرف دپارتمان کارگری امریکا به شما حقوق بدهد.
اگر شما در هنگام ثبت تقاضا مشغول به کار بوده باشید، می بایست کپی فیش حقوقی ماهیانه خود را به همراه درخواست خود ارسال نمایید
شرط مورد نیاز 5- باید به هنگام ثبت درخواست شماره ویزای H-1B را داشته باشید. مگر اینکه شغل شما برای اخذ این ویزا نیاز به شماره نداشته باشد
 
 
 
 همه ساله 85 هزار نفر می توانند برای ویزای H-1B اقدام کنند ولی از این تعداد 20 هزار متقاضی نیاز به شماره ویزا ندارند. اینها متقاضیانی هستند که یا مدرک کارشناسی ارشد از امریکا دارند، یا اینکه در مراکز پژوهشی غیر انتفاعی، آموزشگاه های عالی، و یا مراکز تحقیفاتی دولتی کارخواهند کرد. اگر به هنگام اتمام زمان ثبت درخواست تعداد درخواستها بیش از 20 هزار باشد، پرونده 20 هزار متقاضی اول به صورت رندوم بررسی خواهد شد. 65 هزار متقاضی بعدی می بایست برای ثبت درخواست خود شماره ویزا تهیه کنند که باتوجه به اینکه ظرفیت ها بسیار سریع پر می شود، پیشنهاد می کنیم حتما زودتر به فکر گرفتن شماره ویزا باشید. طبق قوانین سازمان مهاجرت امریکا شما می توانید تا 6 ماه قبل از ثبت درخواست خود برای ویزای H-1B برای اخذ شماره ویزای خود اقدام کنید
 
لازم به ذکر است، فرزندان زیر بیست و یک سال متقاضی میتوانند به عنوان همراه وارد خاک آمریکا شوند. در این صورت ویزای آنها به ویزایH4موسوم خواهد بود. افردی که ویزای H4دارند به دلیل آنکه همراه هستند اجازه ی کار مستقیم ندارند اما میتوانند حساب بانکی باز کرده و از سایر امکانات هم استفاده نمایند و در صورتی که به تحصیل در امریکا مشغول شوند و مدرکی اخذ نمایند باز هم طبق قوانین خود اداره ی مهاجرت امریکا میتوانند واجد شرایط اخذ ویزای کار امریکا و اقامت امریکا شوند.
 
اگر جهت کار در امریکا اقدام به اخذ ویزای کار امریکا نموده اید جالب است بدانید در صورتی که کارفرمای شما در این کشور از نظر اداره مهاجرت امریکا واجد شرایط باشد میتواند برای شما در خواست اخذ گرین کارت امریکا را نماید. ویزای کار امریکا برای متقاضیان اقامت در امریکا ابتدا به مدت سه سال صادر میشود و ماکسیمم برای شش سال قابل تمدید است. لازم به توضیح است که کارفرمای شما میتواند در طول این شش سال که شما با ویزای کار امریکا یعنی همانH1Bبه کار و زندگی در امریکا مشغولید برای شما درخواست اخذ گرین کارت امریکا را بدهد تا به اقامت دائم امریکا برسید. اگر استثنائا حتی پس از شش سال کار در امریکا نتوانستید اقامت دائم امریکا را اخذ نمایید طبق قوانین اداره مهاجرت امریکا نیاز است به مدت یک سال خارج از خاک ایالات متحده حضور داشته باشید تا مجدد مجوز اقدام برای ویزای کار امریکارا کسب نمایید.
 
نکته ی قابل تامل در مورد اخذ اقامت امریکا اینست که شما اگر بتوانید راه تحصیل در دانشگاه های آمریکا را انتخاب نمایید و با درس خواندن در امریکا اعتبار رزومه ی خود را بالا ببرید به طور قطعی یکی از آن ۸۵ هزار نفر افراد واجد شرایط ویزای کار امریکا خواهید شد. اگر بتوانید در امریکا تحصیل نمایید بسیار راحت تر میتوانید واجد شرایط کار در امریکا شوید. اگر تصور میکنید رشته ی تحصیلی یا شغل شما با لیست مشاغل مورد نیاز امریکا مرتبط نیست میتوانید با کسب اطلاع از آخرین لیست زمینه های شغلی کار در امریکا، رشته ی مورد نظر را در دانشگاه های امریکاتحصیل نموده و پس از فارغ التحصیلی به راحتی طبق قوانین رسمی اداره مهاجرت امریکا واجد شرایط اخذ ویزای کارH1Bشده و نهایتا به اقامت کاری امریکا برسید.
 
از آنجایی که گهگاهی شرایط اخذ ویزای H-1B تغییر می کند، پیشنهادی می کنیم با ثبت ایمیل خود در اینجا از آخرین تغییرات اعمال شده در این فرایند در صورت وقوع باخبر شوید
 
سوال: از کجا بدانم که شغل من در فهرست 20000 شغل cap می باشد یا نه؟
اگر جواب شما به یکی از این سه سوال بلی باشد شما واجد شرایط هستید
1- آیا موسسه ای که در آن کار می کنید یا خواهید کرد، در فهرست سازمان مهاجرت در Higher Education Act of 1965, section 101(a), 20 USC Section 1001(a) تعریف شده است؟
2- آبا موسسه ای که در آن کار می کنید وابسته یا زیر مجموعه ای از موسسه تعریف شده در, section 101(a), 20 USC Section 1001(a) است؟
3- آیا موسسه تحقیقاتی انتفاعی یا دولتی که در آن کار می کنید یا خواهید کرد، در فهرست 8 CFR 214.2(h)(19)(iii)(C  تعریف شده است
 
سوال: آیا بعد از ثبت درخواست یا اخذ ویزا، کارفرمای من میتواند حقوق مرا کم و زیاد کند
بلی، ولی کارفرما می بایست قبلا فرم تغییر حقوق را به سازمان مربوطه ارسال کند. در ضمن کارفرما نمی تواند حقوق شما را کمتر از دستمزد prevailing پرداخت کند
 
سوال: آیا می توانم بعد از ثبت تقاضا وضعیت اشتغال خود را از تمام وقت به پاره وقت (20 ساعت در هفته) تغییر دهم
  • بلی

 
سوال: همسر من با ویزا H4 در امریکا هست. کمپانی من می خواهد برای وی ویزای H1b اپلای کند. آیا بعد از ثبت درخواست همسر من می تواند شروع به کار کند
از آنجایی که دارندگان ویزای H4 اجازه کار ندارند، ایشان باید صبر کنند تا ویزای H1bشان تایید شود. ثبت درخواست لزوما به معنی تایید آن نمی باشد
 
 
 
(سوالات مربوطه همواره در حال تکمیل است)


منابع:
سازمان مهاجرت امریکا
موسسه حقوقی ملکپور
 

نوشتن دیدگاه

در صورت ارسال نظرهای توهین آمیز یا نژاد پرستانه، حساب کاربری مسدود خواهد شد

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

 

 

 
 
سازمان فرهنگی - اجتماعی
ایرانیان مقیم امریکا

 
سازمان فرهنگی اجتماعی ایرانیان مقیم امریکا یک کمپانی خصوصی ولی وابسته به قوانین ایالات متحده می باشد که در زمینه ارائه خدمات شهروندی به ایرانیان مقیم در امریکا فعالیت می کند.  کاربران محترم می توانند در مورد سوالات و مشکلات خود در خصوص زندگی، کار، تحصیل و مهاجرت به امریکا با ما تماس بگیرند.
خدمات سازمان، شامل خدمات وکالتی برای مهاجران، خدمات دانشگاهی برای دانشجویان و خدمات مختلف دیگر برای کار و زندگی در امریکا می باشد.

ایمیل:  [email protected]
تلفن: 9292603377
پیغام مستقیم به مسنجر: (اینجا کلیک کنید)