ویزای نامزدی
عضویت
images/iacf9.jpg_(1) (3).jpg
 
 

اگر شما شهروند ایالات متحده هستید و قصد دارید با یک فرد خارجی ازدواج کنید طبق قوانین سازمان مهاجرت امریکا این شانس را دارید که نامزد خود را توسط یک ویزای غیر مهاجرتی به نام ویزای نامزدی یا k1 به امریکا بیاورید. هدف این است که به شما این فرصت داده شود تا مدتی با نامزد خود زندگی کنید تا زمان کافی برای تصمیم گیری برای ازدواج داشته باشید. این ویزا همچنین به شما امکان می دهد اگر همسر شما فرزند زیر 21 سال و مجردی نیز دارد، با همان تقاضای قبلی، فرزند یا فرزندان وی را نیز به امریکا بیاورید. افراد داری اقامت دائم یا گرین کارت نمی توانند از این مورد برای آوردن نامزدخود استفاده کنند، هرچند آنها قادر خواهند بود پس از ازدواج، برای فرد مربوطه با عنوان همسر خود تقاضای ویزا یا اقامت کنند

ویزای نامزدی یک ویزای غیر مهاجرتی است که اجازه اقامت طولانی مدت را به صاحب آن نخواهد داد اما این اجازه را به فرد می دهد تا در صورت واجد الشرایط بودن، این ویزا را به اقامت دایم تبدیل کند. فردی که با ویزای نامزدی به ایالات متحده وارد می شود، 90 روز فرصت دارد تا ازدواج کند. اگر در این مدت سه ماهه، ازدواج کرد باید درخواست جدیدی به سازمان مهاجرت امریکا ارسال گردد تا وضعیت وی را از حالت ویزا، به اقامت دائم تغییر دهد. اگر هم که ازدواجی در کار نبود پس از اتمام این 90 روز می بایست از کشور خارج گردد.

از زمان صدور ویزای نامزدی بر روی پاسپورت، فرد معمولا ۶ ماه زمان دارد که وارد خاک آمریکا شود. همانطور که اشاره شد، ویزای نامزدی نوعی ویزای غیر مهاجرتی است و دارنده آن با این ویزا فقط می تواند یک بار وارد ایالات متحده گردد و تا 90 روز در این کشور ساکن گردد. اگر در طول این مدت 3 ماه نامزد شما از امریکا خارج گردد دیگر نمی تواند بدون ویزا به کشور باز گردد، و نیاز خواهد داشت تا برای ورود مجدد دوباره برای گرفتن ویزا اقدام کند. همچنین اگر در طول این 90 روز ازدواج اتفاق نیافتد، یا اینکه نامزد شما تصمیم بگیرد از شما جدا شده و با یک شهروند دیگر ایالات متحده ازدواج کند! در هر دوصورت می بایست از کشور خارج شده و دوباره برای ویزای نامزدی با شرایط جدید اقدام کند

همچنین تغییر وضعیت ویزای نامزدی به اقامت دائم بعد از ازدواج اجباری است بدین معنی که اگر نامزد شما که اینک بعد از ازدواج همسر شما خوانده می شود نخواهد برای اقامت دائم اقدام کند می بایست در همان مدت 90 روز ذکر شده کشور را ترک کند

 

 

در صورت داشتن شرایط ذیل می توانید برای ویزای نامزدی اقدام کنید:

  • شهروند آمریکا هستید؛
  • قصد دارید تا ظرف مدت ۹۰ روز از روزیکه نامزدتان وارد خاک آمریکا می شود با او ازدواج کنید؛
  • شما و نامزدتان عاری از هرگونه مانع برای ازدواج هستید (ازدواج قبلی بطور قانونی پایان یافته است)؛
  • ظرف مدت ۲ سال گذشته شما و نامزدتان حداقل یکبار بصورت حضوری با همدیگر ملاقات کرده اید. اگر رسم و رسوم شما این اجازه را به شما نمیدهد یا اینکه دچار شرایط خاصی بودید، ممکن است از این شرط مستثنی شوید.

 

مراحل اقدام برای ویزای نامزدی

1- از طرف نامزد خود یک تقاضا برای USCIS ارسال نمایید

برای این منظور شما می بایست فرم (Form I-129F) را پر کرده و به همراه مدارک لازم به سازمان مهاجرت ارسال نمایید. توجه نمایید که برای این منظور شما می بایست حتما فرم را به سازمان مهاجرت ارسال نمایید بدین معنی که شما نمی توانید این فرم را تحویل سفارت یا کنسولگری امریکا بدهید. علاوه بر مدارک عمومی که در وبسایت اداره مهاجرت ذکر شده است، ممکن است پرونده شما به مدارک بیشتری نیاز داشته باشد. برای اطلاعات بیشتر و اینکه چطور شانس خود را بالا ببرید می توانید از کمک وکیل بهره بگیرید.

 

2- بعد از اینکه اداره ی مهاجرت با درخواست شما موافقت کرد، مدارک شما را به نشنال ویزا سنتر می فرستد. در این زمان اگر پرونده تان نقصی داشته باشد نشنال ویزا سنتر به شما اعلام خواهد کرد. بعد از تکمیل مدارک زمان مراجعه حضوری به سفارت به نامزدتان اعلام خواهد شد.

 

۳- مراجعه نامزد شما به سفارت کشور خود یا کشورهای همسایه جهت دریافت ویزا

بعد از آنکه سازمان مهاجرت تقاضای شما را تایید کرد، ویزای نامزدتان را به سفارت امریکا در کشور وی یا یکی از کشورهای همسایه که شما تعیین کرده اید خواهد فرستاد و نامزد شما می تواند به سفارت مراجعه کرده و ویزای خود را دریافت کند. برای اینکه بدانید به هنگام مراجعه به سفارت چه مدارکی لازم دارید به ادامه این مطلب در ذیل مراجعه فرمایید

 

۴. ورود به ایالات متحده

بعد از دریافت ویزا نامزد شما می تواند مستقیما به ایالات متحده سفر کند. به هنگام ورود در فرودگاه، افسر پذیرش مربوطه اطلاعات لازم را به نامزد شما برای مراحل بعدی خواهد داد

 

۵- شماره تامین اجتماعی SSN

یکی از اولین کارهایی که بعد از ورود نامزدتان باید انجام دهید، اقدام برای دریافت شماره تامین اجتماعی یا سوشال سکیوریتی است. نامزد شما با داشتن شماره SSN قادر خواهد بود تا حساب بانکی داشته باشد، در صورت نیاز کار کند، مالیات بپردازد و از بسیاری از امکانات و تسهیلات دیگر استفاده کند

برای اطلاعات بیشتر به وبسایت سوشال سکیوریتی در اینجا مراجعه کنید

 

۶- ازدواج

طبق شرایط ویزای نامزدی شما می بایست در عرض 90 روز ازدواج کنید پس اگر نیازی به زندگی و آشنایی بیشتر نمی بینید هر چه سریعتر ازدواج کرده و در ایالت خودتان ازدواجتان را به ثبت برسانید

 

۷- اقدام برای اقامت دائم

اگر همسر شما می خواهد اقامت دائم بگیرد و کار بکند، شما می بایست برای تغییر وضعیت وی از نامزدی به اقامت دائم در خواست دهید . به این منظور شما لازم است که فرمهای I-485 برای تغییر وضعیت از حالت نامزدی به اقامت دائم و I-864 به منظور نشان دادن توانایی مالی شما برای ساپورت ایشان را پر کرده و به سازمان مهاجرت ارسال نمایید. ممکن است نیاز باشد در این مرحله به کمک یک وکیلی نیاز داشته باشید. برای این منظور می توانید با وبسایت یا صفحه فیسبوک ما تماس حاصل نمایید تا به شما وکیل مناسبی را در ایالت مربوطه که با سازمان ایرانیان امریکا همکاری می کنند معرفی نماییم

 

۸-  اقدام برای اقامت دائم غیر مشروط

اقامتی که در ابتدا به همسر شما داده می شود اقامت دائم مشروط است که در عرض 2 سال منقضی می گردد. شما می بایست بعد از دریافت این اقامت با پرکردن و ارسال فرم I-751 به سازمان مهاجرت، در خواست اقامت دائم غیر مشروط نمایید. این مساله امری انتخابی نیست. چنانچه برای رفع شرط گرین کارد اقدام نکنید همسر شما بطور اتوماتیک در پروسه ی دیپورت شدن قرار خواهد گرفت.

 

مدارک لازم برای دریافت ویزا از سفارت

بعد از اینکه ویزای نامزد شما تایید شد و به سفارت مربوطه ارسال گردید، نامزد شما برای دریافت ویزا می بایست مدارک زیر را به همراه داشته باشد

 

1- پاسپورتی که حداقل 6 ماه پس از ورود نامزد شما به امریکا اعتبار داشته باشد

2- شناسنامه و یا کارت ملی به همراه ترجمه آن

3- در صورت ازدواج قبلی، گواهی طلاق یا فوت همسر

4- نتایج تست پزشکی

5- گواهی بانکی یا هر گونه ساپورت مالی (می تواند از طرف شما یا خانواده وی باشد)

6- فرم تکمیل شده دی اس ۱۶۰

۷-  دو قطعه عکس 5x5

۸- شواهد نامزدی اعم از عکس یا پرینت تلفن

۹-   پرداخت هزینه های سفارت

 

 

سئولات متداول:

سوال: در حال حاضر دانشجو هستم. آیا می توانم برای ویزای نامزدی برای نامزدم اقدام کنم؟
شغل شما به ویزای نامزدی مقوله ایی نامربوط است. شهروندی که درخواست ویزای نامزدی می کند میتواند دانشجو، کارمند، کارگر، رییس عالی رتبه، غیره باشد. آنچه که اهمیت دارد این است که در درجه ی اول شما سیتیزن آمریکا باشید و در درجه ی دوم بتوانید به اداره ی مهاجرت نشان دهید که می توانید از لحاظ مالی نامزد خود را تامین کنید و اینکه اگر خودتان درآمد کافی برای این کار را ندارید (مثلا دانشجو هستید) شخص دیگری به همراه شما پشتیان مالی نامزدتان می شود. بنابراین صرف اینکه دانشجو هستید به این معنا نیست که نمی توانید برای ویزای نامزدی اقدام کنید. 

سوال: اداره ی مهاجرت چطور می تواند متوجه بشود که قصد واقعی من از درخواست ویزای نامزدی، ازدواج با نامزدم است؟
اداره ی مهاجرت در اکثر موارد پرونده های مهاجرت را به روش “همه جانبه” Holistic بررسی می کند. به این معنا که در هر پرونده  اسناد و مدارک را با توجه به شرایط و وضعیت شخص متقاضی سبک و سنگین می کند و در مورد آن تصمیم نهایی را صادر می کند. همچنین باید به این مساله توجه کرد که بدلیل تکرار و تجربه، تشخیص یک درخواست واقعی از درخواست جعلی نباید کار چندان دشواری برای اداره ی مهاجرت باشد. برخی از مواردی که باعث می شود اداره ی مهاجرت نسبت به صحت و واقعی بودن درخواست ویزای نامزدی مظنون شود عبارتست از اختلاف سنی زیاد بین شخص سیتیزن و نامزدش، عدم پرداخت مالیات دولت فدرال در سالهای گذشته علی الخصوص ۳ سال اخیر توسط شخص سیتیزن، عدم ملاقات حضوری شخص سیتیزن با نامزدش در طی ۲ سال اخیر، تکرار مجدد ویزای نامزدی به فواصل مختلف، و عوامل دیگر. اگر پرونده ی شما یکی از موارد فوق را داراست اما قصد شما یک قصد واقعی می باشد، حتما با یک وکیل در این زمینه مشورت کنید.

سوال: آيا درخواست ویزای نامزدی ام منقضی می شود؟
بله. پتیشن ۱۲۹F  برخلاف دیگر پتیشن ها دارای تاریخ انقضا می باشد. این نوع پتیشن تنها برای ۴ ماه از زمانی که اداره ی مهاجرت ( یو اس سی آی اس) آن را تایید می کند معتبر است. چنانچه درخواست شما بدست سفارت مربوطه و در حال بررسی باشد و مهلت انقضای ۴ ماهه ی آن به سر برسد، افسر مهاجرت می تواند پتیشن شما را تمدید کند.

سوال: اداره ی مهاجرت با درخواست ویزای نامزدی ام موافقت کرده است. آیا می توانم برای مقدمات ازدواج آماده شوم؟
ویزای نامزدی یک ویزای چند مرحله ایی میباشد که اداره ی مهاجرت داخل امریکا، وزارت امور خارجه (سفارت) و پلیس مرزی در تایید آن نقش دارند. اگر چه که تایید درخواست ویزای نامزدی شما توسط اداره ی مهاجرت قسمت اول کار شماست اما بدین معنا نیست که پروسه ی اعطای ویزای نامزدی کامل شده است. اداره ی مهاجرت تنها به بررسی رابطه ی شما و نامزدتان می پردازد. در اینکه آیا نامزد شما صلاحیت دریافت ویزای نامزدی را دارد وزارت خارجه (سفارت مربوطه)تصمیم می گیرد. در نهایت داشتن ویزا به معنای مجوز قطعی ورود به خاک آمریکا نیست. در اینمورد تنها پلیس مرزی است که تصمیم میگیرد.

سوال: اداره ی مهاجرت با درخواست ویزای نامزدی ام موافقت کرده است. پرونده ام به National Visa Center  انتقال یافته است. چطور می توانم اطلاعات بیشتری در مورد روند کار کسب کنم؟
بطور معمول شما اکثر دستورالعمل های مربوطه را از نشنال ویزا سنتر دریافت خواهید کرد. اما همیشه وبسایت سفارتی که نامزد شما در آنجا درخواست ویزا خواهد داد را چک کنید چرا که هر سفارت تا سفارت دیگر ممکن است که دستورالعمل خاص خودش را برای ویزای نامزدی داشته باشد.

سوال: سفارت ویزای نامزدم را رد کرده است و درخواست را به اداره ی مهاجرت بازفرستاده است. حال باید چه کنم؟
اگر دپارتمنت آو استیت رابطه ی شما با نامزدتان را یک رابطه بر اساس حسن نیت تلقی نکند، با اعطای ویزا مخالفت خواهد کرد و مدارک شما به اداره ی مهاجرت در داخل خاک آمریکا بازخواهد گشت. در چنین حالتی اگر مدت اعتبار پتیشن شما منقضی شده باشد، درخواست شما همچنان منقضی باقی خواهد ماند و اجازه ی استفاده ی مجدد از آن پتیشن را نخواهید داشت. اما بدین معنا نیست که شما نمیتوانید مجدد اقدام نمایید.

سوال: آیا باید مدرک ساپورت مالی (تعهد نامه مالی) را به سفارت بفرستم؟
در اکثر موارد بله. چنانچه مدارک نامزد شما فاقد مدرک ساپورت مالی باشد، احتمال رد ویزای نامزدی زیاد خواهد بود. شما باید ثابت کنید که نامزد شما پس از ورود به آمریکا، خرج و مخارجی را به دوش دولت آمریکا نمیگذارد.

سوال: آیا نامزدم به محض ورود اجازه ی کار خواهد داشت؟
بله. نامزد شما می تواند به محض ورود درخواست اجازه ی کار (فرم آی -۷۶۵ ) را بنماید. در صورتی که با این درخواست موافقت شود نامزد شما به مدت ۹۰ روز (با احتساب روز ورود به امریکا بعنوان روز مبدا) اجازه ی کار خواهد داشت.

سوال: من و نامزدم تصمیم گرفتیم که ازدواج کنیم. چه مقدماتی را باید انجام دهیم؟
اگر که پس از اخذ ویزای نامزدی و ملاقات در امریکا در تصمیم خود مصمم شدید، باید در اسرع وقت ازدواجتان را در ایالتی که در آن اقامت دارید ثبت کنید. ازدواج و ثبت آن از قوانین ایالتی می باشد که ممکن است از هر ایالت به ایالت دیگر متفاوت باشد. مثلا برای ثبت ازدواج در یک County  ممکن است که نیاز داشته باشید تا مدت زمان معینی در آن County  مقیم باشید. بهتر است با قانون ایالت محل اقامتتان چک کنید. بعد از ثبت مراحل قانونی ازدواج، نامزد شما باید درخواست گرین کارد (فرم آی ۴۸۵) بنماید.

سوال: آیا مدارک من باید اصل باشد؟ چطور می توانم مدارکم را در داخل آمریکا بطور رسمی ترجمه کنم؟
مگر در مواردی که اداره ی مهاجرت به شما ابلاغ می کند، نیازی نیست که اصل مدارک خود را به اداره ی مهاجرت بفرستید. اما باید اصل تمامی مدارک را در دسترس داشته باشید و علی الخصوص در سفارت همراه خود داشته باشید تا درصورت درخواست افسر مهاجرت به او بدهید. در صورتیکه اگر در داخل خاک امریکا هستید و نیاز دارید که مدارکتان را (شناسنامه، طلاقنامه، غیره) بصورت رسمی به انگلیسی ترجمه کنید می توانید از خدمات یک Notary Public که به هر دو زبان آشنایی دارد و دارای مجوز سردفتری می باشد (مهر و امضا) بهره بگیرید. در مواردیکه ترجمه ی مدارک خود را می فرستید مطمئن شوید که کپی نسخه ی زبان اصلی آن نیز به کپی ترجمه ی انگلیسی پیوست است.

 

 ......................................


غزال مهرانی
وکیل ایالت میشیگان و دادگاههای فدرال آمریکا

www.mehranilaw.com
[email protected]

اطلاعات فوق تنها جنبه ی اطلاع رسانی کلی دارد و به هیچ عنوان نباید بعنوان مشاوره حقوقی از آن استفاده شود. در صورت نیاز به مشاوره حقوقی با وکیل مهاجرت تماس بگیرید. لطفا از به اشتراک گذاشتن اطلاعات شخصی تان در فضای مجازی اکیدا خودداری کنید. اطلاعات فوق هیچگونه رابطه وکیل-موکل را بوجود نمی آورد.

 

 

برای نظردهی وارد حساب کاربری خود شوید

 

 

 
 
سازمان فرهنگی - اجتماعی
ایرانیان مقیم امریکا

 
سازمان فرهنگی اجتماعی ایرانیان مقیم امریکا یک کمپانی خصوصی ولی وابسته به قوانین ایالات متحده می باشد که در زمینه ارائه خدمات شهروندی به ایرانیان مقیم در امریکا فعالیت می کند.  کاربران محترم می توانند در مورد سوالات و مشکلات خود در خصوص زندگی، کار، تحصیل و مهاجرت به امریکا با ما تماس بگیرند.
خدمات سازمان، شامل خدمات وکالتی برای مهاجران، خدمات دانشگاهی برای دانشجویان و خدمات مختلف دیگر برای کار و زندگی در امریکا می باشد.

ایمیل:  [email protected]
تلفن: 9292603377
پیغام مستقیم به مسنجر: (اینجا کلیک کنید)

 
به اینستاگرام ما بپیوندید